APPELSINKAKE

Med nøtter og appelsin får denne kaken en smak av jul.

210 g sukker

1 1/2 dl solsikkeolje eller annen smaksnøytral olje

1 egg

300 g hvetemel

1 ss natron

1 ts bakepulver

1 ss vaniljesukker

1 ts salt

2 dl surmelk eller rømme

2 blodappelsiner uten skall, skåret i biter 

50 g valnøtter, grovhakket

50 g hasselnøtter, -grovhakket

Smør og strøkavring 

til -formene 

Melis og litt saft fra 

appelsin til glasur

SLIK GJØR DU:

  1. Visp olje og sukker, og tilsett egget.
  2. Bland hvetemel med natron, bakepulver, vaniljesukker og salt, og rør dette inn i eggedosisen vekselvis med surmelken.
  3. Bland til sist inn nøtter og appelsinbiter.
  4. Hell røren i to smurte og strødde former.
  5. Stek på 175 grader i 45 minutter.
  6. Bland melis med saft fra appelsin til passe konsistens.
  7. Ha over kaken og pynt med skiver av blodappelsin til slutt. 
Stats read: 
50
Stats like: 
1