BAKT RISKREM

En mer raffinert smak på julens dessert.

ca. 8 porsjoner

180 g grøtris

4 dl vann

1/2 ts salt

1 l melk

2 dl kremfløte

30 g melis

1 ss vaniljesukker

Hakkede hasselnøtter til garnering

SLIK GJØR DU:

  1. Kok risen med vann og salt i en gryte i ca. 10 minutter under lokk.
  2. Tilsett melken, og la det stå og tykne på svak varme i ca. 45 minutter under lokk.
  3. Avkjøl grøten. 
  4. Visp fløten til krem, og vend kremen i grøten. (Har du dårlig tid, blander du ferdigkjøpt risengrynsgrøt med pisket krem.)
  5. Smak til med melis og vaniljesukker.
  6. Fyll grøten i 8 små paiformer.
  7. Bak dem 10 minutter i ovnen på 125 grader før servering, men den kan også serveres kald.  
  8. Server riskremen med hakkede nøtter, rårørte bær eller appelsinbåter som du renskjærer for å fjerne det tynne, hvite skallet. 

Denne oppskriften er uten gluten og egg.

Stats read: 
1
Stats like: 
0