BETTYS ROSEKAKE

Luftig kake med bringebær og vaniljekrem.

KAKEBUNN

350 g smør, romtemperert

300 g brunt sukker

200 g sukker

500 g hvetemel

200 g naturell yoghurt

6 egg

2 ts bakepulver

1 ts vaniljeekstrakt

1 ss rosevann

FYLL

Bringebær

Vaniljekrem 

VANILJEKREM

1 vaniljestang

4 dl melk

6 eggeplommer

1/2 dl sukker

1–2 ss maisenna

GLASUR

ca. 100 g bringebær

ca. 150 g melis, siktet

1 ss rosevann

SLIK GJØR DU:

KAKEBUNN

  1. Rør alle ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin.
  2. Smør to springformer på 24 cm i diameter, og legg bakepapir i bunnen.
  3. Fordel kakerøra i formene, og stek kakene midt i ovnen på 160 grader eller 140 grader på varmluft, i 40–45 minutter.
  4. Sjekk kakene underveis, for steketiden kan variere fra ovn til ovn.
  5. Avkjøl kakene i formen i 10 minutter før de tas ut, og avkjøl dem videre på rist.

VANILJEKREM

  1. Del vaniljestangen og skrap ut frøene.
  2. Visp alle ingrediensene sammen i en tykkbunnet kjele.
  3. Varm forsiktig opp mot kokepunktet til kremen begynner å tykne.
  4. Rør hele tiden.
  5. Skru ned varmen, og trekk kjelen av platen dersom kremen begynner å koke.
  6. Sett kjelen tilbake på platen og la kremen tykne mens du fortsetter å røre.
  7. Avkjøl vaniljekremen i et kaldt vannbad. 

GLASUR

  1. Mos bringebærene med en gaffel.
  2. Hell de moste bærene over i en sil for å fjerne steinene.
  3. Rør melisen i bringebærsaften.
  4. Rør inn rosevann.
  5. Det er forskjell i konsentrasjonen på ulike typer rosevann, så smak deg frem.

MONTERING

  • Fordel vaniljekremen og bringebær over den ene kakebunnen.
  • Legg den andre kakebunnen på toppen, og hell den ferdige glasuren over kaken.
  • Dekorer med bringebær og usprøytede roseblader, for rosebladene skal spises.
Stats read: 
69
Stats like: 
0