KAKEBUNN
350 g smør, romtemperert 300 g brunt sukker 200 g sukker 500 g hvetemel 200 g naturell yoghurt 6 egg 2 ts bakepulver 1 ts vaniljeekstrakt 1 ss rosevann |
FYLL
Bringebær Vaniljekrem |
VANILJEKREM
1 vaniljestang 4 dl melk 6 eggeplommer 1/2 dl sukker 1–2 ss maisenna |
GLASUR
ca. 100 g bringebær ca. 150 g melis, siktet 1 ss rosevann |
SLIK GJØR DU:
KAKEBUNN
- Rør alle ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin.
- Smør to springformer på 24 cm i diameter, og legg bakepapir i bunnen.
- Fordel kakerøra i formene, og stek kakene midt i ovnen på 160 grader eller 140 grader på varmluft, i 40–45 minutter.
- Sjekk kakene underveis, for steketiden kan variere fra ovn til ovn.
- Avkjøl kakene i formen i 10 minutter før de tas ut, og avkjøl dem videre på rist.
VANILJEKREM
- Del vaniljestangen og skrap ut frøene.
- Visp alle ingrediensene sammen i en tykkbunnet kjele.
- Varm forsiktig opp mot kokepunktet til kremen begynner å tykne.
- Rør hele tiden.
- Skru ned varmen, og trekk kjelen av platen dersom kremen begynner å koke.
- Sett kjelen tilbake på platen og la kremen tykne mens du fortsetter å røre.
- Avkjøl vaniljekremen i et kaldt vannbad.
GLASUR
- Mos bringebærene med en gaffel.
- Hell de moste bærene over i en sil for å fjerne steinene.
- Rør melisen i bringebærsaften.
- Rør inn rosevann.
- Det er forskjell i konsentrasjonen på ulike typer rosevann, så smak deg frem.
MONTERING
- Fordel vaniljekremen og bringebær over den ene kakebunnen.
- Legg den andre kakebunnen på toppen, og hell den ferdige glasuren over kaken.
- Dekorer med bringebær og usprøytede roseblader, for rosebladene skal spises.
Stats read:
69
Stats like:
0