BISCOTTI MED TRANEBÆR

Og pistasj og sjokolade. Lag til deg selv eller som gave!

ca. 48 stk. 

110 g romtemperert smør

225 g sukker

3 egg

1 ts vaniljeekstrakt

430 g hvetemel

1 ts bakepulver

2 dl usaltede pistasjnøtter uten skall

2 dl tranebær

100 g grovhakket mørk sjokolade

SLIK GJØR DU:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Ha pistasjnøttene ut over en stekeplate, og stek dem i ovnen i 8–10 minutter til de er litt gylne.
  3. Pisk smør og sukker luftig, og pisk inn ett og ett egg.
  4. Visp i vaniljeekstrakten.
  5. Rør bakepulver og hvetemel sammen i en egen bolle, og rør det inn i røren.
  6. Rør akkurat nok til at melet er rørt godt inn, men ikke mer.
  7. Vend inn nøtter, tranebær og sjokolade. 
  8. Hvelv deigen over på en melet flate, og del den i to.
  9. Rull til to 30 cm lange pølser.
  10. Legg dem over på bakeplate med bakepapir, og trykk dem litt flate, ca. 3 cm tykke.
  11. Stek dem i ovnen i 35 minutter, eller til de er gylne under.
  12. Avkjøl dem litt før du skjærer dem i 3 cm brede biscottier på tvers.
  13. Legg dem over på stekebrett med snittflaten opp.
  14. Stek dem i 5 minutter til, til de er tørre.
  15. Avkjøl på rist.
  16. De holder seg i flere uker i en kakeboks. 
Stats read: 
1
Stats like: 
0