BLONDIE MED MAKADAMIANØTTER

En skikkelig lekker brownie i lys variant.

Spis den i små biter, gjerne til en god espresso. Makadamianøttene har en mild nøttesmak som passer godt til den hvite sjokoladen. Jeg liker godt å bruke ganske mye salt i denne oppskriften. Det gir en fin kontrast til den søte kaken.

1 liten langpanne, ca. 20x30 cm

100 g makadamianøtter

125 g smør

100 g hvit sjokolade + 150 g hakket hvit sjokolade

200 g rørsukker

2 egg, L

150 g mandelmel eller
malte mandler

1 ts fint maismel eller
 polenta

½ ts flaksalt

1 ts vaniljepulver

½ ts bakepulver

SLIK GJØR DU:

  1. Fordel nøttene på en bakeplate med bakepapir og rist dem ved 175 grader midt i ovnen i ca. 6–8 minutter til de er lett gylne.
  2. Avkjøl dem helt.
  3. Ha smør og 100 g hvit sjokolade i en kjele og smelt det på laveste varme.
  4. Pisk egg og sukker lyst og luftig, og vend den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen i.
  5. Bland mandelmel, maismel, salt, vaniljepulver og bakepulver og vend det i deigen sammen med 150 g grovhakket sjokolade og makadamianøtter.
  6. Hell deigen i en langpanne dekket med bakepapir.
  7. Skru temperaturen ned til 160 grader og stek kaken i 45–50 minutter.
  8. Kaken skal være myk i midten, den setter seg når den avkjøles.

Stats read: 
139
Stats like: 
1