BRINGEBÆRDRØMMER

Kjeksbunn, bringebærpuré og ostekrem. Små, fristende munnfuller!

5 – 20 stk. avhengig av størrelsen på formene

Kjeksbunn

100 g havrekjeks

50 g smør, smeltet

Bringebærpure

100 g friske eller frosne bringebær

ca. 20 g sukker

Ostekrem

300 g kremost, romtemperert

100 g sukker

Ørlite salt

½ ts ekte vaniljesukker

2 små egg, romtempererte

Evt. 1 ss limesaft 

SLIK GJØR DU:

Kjeksbunn

  1. Sett ovnen på 170 grader.
  2. Kjør kjeksen til fine smuler og rør det med smeltet smør.
  3. Klem et tynt lag ned i hver form, gjerne konfektformer, men muffinsformer funker også.
  4. Stek bunnene i 5 minutter så de får satt seg. 

Bringebærpure

  • Kjør bringebær og sukker glatt i blender.
  • Sukkermengden er avhengig av hvor søte bærene er.
  • Press evt. pureen gjennom en sil for å fjerne kjernene. 

Ostekrem

  1. Visp kremosten luftig.
  2. Tilsett sukker og kjør det glatt.
  3. Rør inn vaniljesukker og ørlite salt.
  4. Visp eggene godt inn, ett av gangen.
  5. Smak evt. til med limesaft. 

Montering

  1. Fyll formene nesten fulle med ostekrem.
  2. Drypp bringebærpuré over, og bruk en kakenål eller et tynt grillspyd til å røre pureen ut i et fint mønster.
  3. Stek de små kakene i 15–22 minutter, avhengig av størrelsen på formene.
  4. Ostekremen skal bli gyllen, men ikke lysebrun.
  5. Sett dem kjølig i minst 4 timer før servering.
Stats read: 
293
Stats like: 
3