BRINGEBÆRKONFEKT

Denne skal godt gjøres å ligge i fred.

ca. 80 stykker

KONFEKT

300 g melkesjokolade 

med 40 % kakaomasse

200 g bringebær som 

har vært fryst

5 g glukose 

10 g usaltet smør, romtemperert

TIL DYPPING

Kakao

Ca 300 g temperert 

mørk sjokolade med 

56 % kakaomasse

SLIK GJØR DU:

  1. Finhakk melkesjokoladen. 
  2. Kjør bringebærene i en hurtigmikser, og sil av steinene.
  3. Mål opp. Du skal ha 1 dl bringebærpuré. 
  4. Kok opp bringebærpureen og glukosen, og hell det over den finhakkede melkesjokoladen. 
  5. Rør til du får en glatt masse. 
  6. Start med å røre i små sirkler med en slikkepott i midten av bollen (smelter ikke alt, kan bollen settes i vannbad og varmes forsiktig mens du hele tiden rører).
  7. Massen kan med fordel kjøres glatt med stavmikser eller i matprosessor.
  8. Avkjøl massen til 34 grader. 
  9. Rør inn romtemperert smør. 
  10. Sett massen til avkjøling natten over ved 12–16 grader. 

DYPPING

  1. Når massen er stivnet, lager du kuler på størrelse med kirsebær med et kulejern eller en liten skje.
  2. Dypp dem i temperert mørk sjokolade og rull dem i kakao.
  3. La dem ligge en stund i kakaoen slik at sjokoladen stivner.
  4. Sikt kulene. 

Se temperering av sjokolade.

Stats read: 
1
Stats like: 
0