108,5 g Pottaske 1 glass øl 3 1/2 kg sirup 250 g smør Kanel Kardemomme Syltet og oppskåret Pomeransskall Hakkede mandler 1 snaps Cognac 3 1/2 kg hvetemel hele, skåldede mandler |
SLIK GJØR DU:
- Kok pottaske (kaliumkarbonat) og øl til det er oppløst, men vær forsiktig så det ikke koker over. Hold det litt varmt.
- Ha sirup, smør, kanel, kardemomme, syltet og oppskåret Pomeransskall (tørkede sitrusskall) og om man vil litt hakkede mandler i en gryte.
- Ta det av varmen rett før det koker og hell det over i en bolle.
- Rør godt mens pottasken siktes i røren.
- Når det slutter å bruse, heller du Cognac og hvetemel, en håndfull om gangen, samtidig som en annen rører raskt så deigen blir godt gjennomarbeidet før den blir kald. Derfor er det best å bake pepperkakene i et varmt rom.
- La deigen stå tildekket i noen dager, evt. i flere uker om du vil.
- Om vinteren settes deigen varmt en dag før man skal bake den ut.
- Skjær en bit av den, og elt den godt med hendene.
- Kjevle den ut til butterdeigstykkelse med så lite mel som mulig.
- Skjær den i firkanter med et sporejern.
- Legg et par delte mandler på toppen.
- Stek dem ved god varme til de løsner fra platen.
- Kakene kan gjerne være litt myke når de tas ut av ovnen.
Stats read:
131
Stats like:
1