DET NÆRMER SEG ...

Prøv en pepperkakeostekake for å bruse i gang julestemningen!

Ca 35 pepperkaker

75 g smeltet smør

800 g Philadelphiaost

210 g sukker

2 ss hvetemel

2 ts vaniljesukker

1/2 ts salt

1 ts malt kanel

1 ts malt ingefær

1/2 ts malt nellik

4 egg

GLASUR

100 g Philadelphiaost

25 g smør

ca. 60 g melis

Raspet skall fra 1 klementin

SLIK GJØR DU:

  1. Knus 25 pepperkaker fint.
  2. Smelt smøret, og bland det med pepperkakesmulene.
  3. Trykk ut blandingen i en rund kakeform på ca. 22 cm med avtagbar kant.
  4. Rør sammen Philadelphiaost og sukker.
  5. Ha i hvetemel, vaniljesukker, salt og krydder, og bland det godt sammen.
  6. Tilsett ett og ett egg mens du rører.
  7. Hell halvparten av røren i formen.
  8. Stek det på 175 grader i ca. 15 minutter.
  9. Legg 10 pepperkaker oppå, og hell forsiktig resten av røren over.
  10. Stek på nederste rille i ytterligere 35–40 minutter.
  11. Avkjøl før formen løsnes.
  12. La den gjerne stå kaldt over natten.  

GLASUR

  • Før servering pisker du sammen ingrediensene til glasuren og brer den forsiktig over kaken.
  • Vask klementinen godt før du river skallet av den. 

Stats read: 
57
Stats like: 
0