EDDERKOPPER PÅ BLACK FOREST

Kakeklassikeren Black Forest med mascarponekrem, sjokoladenett og edderkopper!

KAKEBUNN

210 g smør

150 g kokesjokolade

7 egg

300 g sukker

3 ts bakepulver

1 1/2 ts vaniljesukker

210 g hvetemel

1 ss kakao

FYLL

450 g tinte skogsbær

1 1/2 dl Kirsch (kirsebærlikør)

60 g sukker

GLASUR

600 g Mascarponeost

8 ss melis

4 1/2 dl kremfløte

PYNT

200 g mørk sjokolade

SLIK GJØR DU:

KAKEBUNN

  1. Smør to former med en diameter på ca. 20 cm, og sett ovnen på 175 grader.
  2. Smelt smøret, ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den er smeltet.
  3. Avkjøl.
  4. Pisk en tykk og lys eggedosis av egg og sukker, og vend sjokoladen inn i eggedosisen.
  5. Rør det tørre sammen og sikt det i røren.
  6. Vend det forsiktig inn.
  7. Hell røren i de to formene og stek dem i ca. 30 minutter.
  8. Avkjøl.

FYLL 

  1. Hell av det meste av bærsaften fra de tinte bærene.
  2. Spar den til dynking av kaken.
  3. Ha bærene i en kjele sammen med kirsebærlikør og sukker.
  4. Kok det på svak varme til bærene er myke og sukkeret er smeltet.
  5. Avkjøl.  

GLASUR

  • Visp Mascarponeost og melis sammen.
  • Tilsett fløten litt og litt, og visp til det tykner. 

MONTERING

  1. Del kakebunnene i to og legg en av bunnene på et kakefat.
  2. Dynk bunnen med noen spiseskjeer bærsaft og fordel 1/3 av bærene utover kaken.
  3. Fordel et lag mascarponekrem over bærene.
  4. Legg på neste bunn og repeter.
  5. Legg den siste bunnen opp ned på toppen så kaken blir fin og flat.
  6. Bre et tynt lag krem utover kaken og sett den kaldt.
  7. La resten av kremen stå i romtemperatur så lenge.
  8. Bre et nytt lag krem over kaken når det første laget har satt seg.
  9. Smør den ut så glatt du klarer og sett kaken tilbake i kjøleskapet.

PYNT

  1. Smelt den mørke sjokoladen over vannbad og avkjøl til romtemperatur.
  2. Ha sjokoladen over i et kremmerhus av matpapir eller i en sprøytepose med tynn tupp.
  3. Ta kaken ut av kjøleskapet og tegn edderkoppnett med sjokoladen.
  4. Hvis du syntes du tegner feil, spiller det ingen rolle.
  5. Ingen ser en uperfekt linje i dette nettverket.
  6. Hvis det virkelig plager deg, kan du vente til sjokoladen er stivnet og plukke den av før du sprøyter på nytt.
  7. Pynt med nyvaskede plastedderkopper, eller server med spindelvevet som det er. 

Stats read: 
83
Stats like: 
0