EPLESMULDREPAI MED KARAMELL

Fyll høstens paier med sesongens deiligste smaker!

3 små paier 


SØT PAIDEIG

120 g smør 

120 g hvetemel

55 g melis 

1/2 ts salt 

2–4 ss kaldt vann

KARAMELL

2 dl sukker

1/2 dl vann 

50 g smør 

Maldonsalt 

EPLEFYLL

500 g epler 

2 1/2 dl crème fraîche 

1 ts kanel 

1 ts kardemomme

SLIK GJØR DU: 

SØT PAIDEIG

  1. Kutt smøret i terninger og sett det i kjøleskapet.
  2. Rør mel, melis og salt godt sammen i en kjøkkenmaskin.
  3. Tilsett det kalde smøret og kjør maskinen på lav hastighet.
  4. Tilsett 2 ss kaldt vann.
  5. Stopp maskinen når deigen begynner å forme seg.
  6. Tilsett litt mer vann om det trengs.
  7. Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet over natten, eller minst 1 time.
  8. Jobb med deigen så lite som mulig.
  9. Ta deigen ut av kjøleskapet ca. 10 minutter før du skal bruke den. Bruk litt mel på bakeflaten når du skal kjevle ut.

 

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Fyll formene med paideig og prikk bunnen med en gaffel. 

KARAMELL

  1. Lag karamellen ved å koke opp sukker og vann på svak varme, tilsett smøret og rør godt på svak varme til du får en kobberlignende farge.
  2. Sett karamellen til side på lav temperatur, men ikke la den brenne seg.
  3. Smør crème fraîche i bunnen av paien og skjær eplene i tynne skiver. 
  4. Legg skivene lagvis i sirkel.
  5. Dryss over kanel og kardemomme og hell karamellen over, dryss over litt Maldonsalt og stek paien i 20–25 minutter.
  6. Server med is eller krem. 
Stats read: 
138
Stats like: 
0