3 små paier
SØT PAIDEIG
120 g smør 120 g hvetemel 55 g melis 1/2 ts salt 2–4 ss kaldt vann |
KARAMELL
2 dl sukker 1/2 dl vann 50 g smør Maldonsalt |
EPLEFYLL
500 g epler 2 1/2 dl crème fraîche 1 ts kanel 1 ts kardemomme |
SLIK GJØR DU:
SØT PAIDEIG
- Kutt smøret i terninger og sett det i kjøleskapet.
- Rør mel, melis og salt godt sammen i en kjøkkenmaskin.
- Tilsett det kalde smøret og kjør maskinen på lav hastighet.
- Tilsett 2 ss kaldt vann.
- Stopp maskinen når deigen begynner å forme seg.
- Tilsett litt mer vann om det trengs.
- Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet over natten, eller minst 1 time.
- Jobb med deigen så lite som mulig.
- Ta deigen ut av kjøleskapet ca. 10 minutter før du skal bruke den. Bruk litt mel på bakeflaten når du skal kjevle ut.
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Fyll formene med paideig og prikk bunnen med en gaffel.
KARAMELL
- Lag karamellen ved å koke opp sukker og vann på svak varme, tilsett smøret og rør godt på svak varme til du får en kobberlignende farge.
- Sett karamellen til side på lav temperatur, men ikke la den brenne seg.
- Smør crème fraîche i bunnen av paien og skjær eplene i tynne skiver.
- Legg skivene lagvis i sirkel.
- Dryss over kanel og kardemomme og hell karamellen over, dryss over litt Maldonsalt og stek paien i 20–25 minutter.
- Server med is eller krem.
Stats read:
138
Stats like:
0