FERSKEN OG PROSCIUTTO PÅ SPELTBUNN

Prøv en litt annerledes pizza.

 

1 stor pizzabunn

180 g sammalt speltmel

120 g siktet speltmel

1 1/2 dl lunkent vann

ca. 2 ss olivenolje

25 g tørrgjær

1 ts salt

Fyll

Tomatsaus, 
grunnoppskrift

Fersken i tynne skiver

Prosciutto

Ost etter eget ønske, 

f.eks. mozzarella

SLIK GJØR DU:

BUNN

  1. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle eller kjøkkenmaskin, og tilsett vann og olje.
  2. Elt til deigen er smidig.
  3. Tilsett mer mel etter behov. Deigen må ikke bli for tørr.
  4. Sett deigen til heving i minimum en time, gjerne lengre.
  5. Trykk deigen ut på et bakepapir.

FYLL

  1. Smør tomatsaus over bunnen. 
  2. Topp med fersken i tynne skiver, prosciutto og ost.
  3. Stek pizzaen ved 220 grader i ca. 15 minutter til bunnen er gyllen.


TOMATSAUS

Grunnoppskrift

1 boks hakkede tomater

1 fedd hakket hvitløk

2–3 ss finhakkede, friske urter etter smak

Salt og pepper

1 ts sukker

SLIK GJØR DU:

  • Bland alle ingrediensene i en bolle, og kjør det glatt med stavmikser.
Stats read: 
120
Stats like: 
2