Denne kaken er smal og høy, men den kan også bakes i en springform med vanlig størrelse i stedet for to små. Da må bunnen stå litt lenger i ovnen og gjerne deles i tre på langs og fylles med frosting.
KAKEBUNN
250 g mørkt sukker 2 dl solsikkeolje 4 egg 280 g hvetemel 1 ts vaniljesukker 3 ts bakepulver 1 ts kanel 200 g rå, finrevete gulrøtter 40 g hakkede valnøtter |
FROSTING
600 g Philadelphiaost, -romtemperert 1 ts vaniljesukker 110 g melis 3 1/2 dl kremfløte |
MONTERING
1 god håndfull kandiserte blomster |
SLIK GJØR DU:
KAKEBUNN
- Sett stekeovnen på 175 grader.
- Bland sukker, olje og egg.
- Rør de tørre ingrediensene sammen i en egen bolle og sikt det i det våte.
- Rør og vend til slutt inn gulrøtter og nøtter.
- Hell røren i to smurte springformer med 15 cm diameter.
- Sett dem midt i ovnen. Steketiden varierer fra ovn til ovn, så sjekk med en trepinne etter 30 minutter og stek kakene lenger om de fortsatt er rå i midten.
- Avkjøl på rist.
FROSTING
- Visp kremosten myk.
- Sikt i melis og vaniljesukker og visp.
- Tilsett litt og litt kremfløte mens du visper til du har en myk og slett krem.
- Hvis den blir for løs kan den settes en times tid i kjøleskapet.
MONTERING
- Del bunnene i to og legg den ene bunnen på et kakefat.
- Ta til side 1/3 av frostingen, og fordel resten mellom kakebunnene.
- Bre et tynt lag frosting over hele kaken for å feste alle kakesmuler.
- Sett kaken og resten av frostingen i kjøleskapet i 20 minutter.
- Bre resten av frostingen ut over kaken.
- Bruk en spatel eller baksiden av en stor kniv.
- Pynt med vakre kandiserte blomster.