GULROTKAKEDRØM

For en gangs skyld kommer den til sin rett også utseendemessig!

Denne kaken er smal og høy, men den kan også bakes i en springform med vanlig størrelse i stedet for to små. Da må bunnen stå litt lenger i ovnen og gjerne deles i tre på langs og fylles med frosting.

KAKEBUNN

250 g mørkt sukker

2 dl solsikkeolje

4 egg

280 g hvetemel

1 ts vaniljesukker

3 ts bakepulver

1 ts kanel

200 g rå, finrevete gulrøtter

40 g hakkede valnøtter

FROSTING

600 g Philadelphiaost, -romtemperert

1 ts vaniljesukker

110 g melis

3 1/2 dl kremfløte

MONTERING

1 god håndfull kandiserte blomster

SLIK GJØR DU:

KAKEBUNN

  1. Sett stekeovnen på 175 grader.
  2. Bland sukker, olje og egg.
  3. Rør de tørre ingrediensene sammen i en egen bolle og sikt det i det våte.
  4. Rør og vend til slutt inn gulrøtter og nøtter.
  5. Hell røren i to smurte springformer med 15 cm diameter.
  6. Sett dem midt i ovnen. Steketiden varierer fra ovn til ovn, så sjekk med en trepinne etter 30 minutter og stek kakene lenger om de fortsatt er rå i midten.
  7. Avkjøl på rist.

FROSTING

  1. Visp kremosten myk.
  2. Sikt i melis og vaniljesukker og visp.
  3. Tilsett litt og litt kremfløte mens du visper til du har en myk og slett krem.
  4. Hvis den blir for løs kan den settes en times tid i kjøleskapet.

MONTERING

  1. Del bunnene i to og legg den ene bunnen på et kakefat.
  2. Ta til side 1/3 av frostingen, og fordel resten mellom kakebunnene.
  3. Bre et tynt lag frosting over hele kaken for å feste alle kakesmuler.
  4. Sett kaken og resten av frostingen i kjøleskapet i 20 minutter.
  5. Bre resten av frostingen ut over kaken.
  6. Bruk en spatel eller baksiden av en stor kniv.
  7. Pynt med vakre kandiserte blomster.
Stats read: 
220
Stats like: 
0