HONNINGHJERTER

Utrolig gode danske klassikere.

Utrolig gode danske klassikere som dateres tilbake til 1780. Man skal selvfølgelig ikke spise glansbildene, men det er den tradisjonelle måten å dekorere dem på. Vakkert ikke sant? Honningsmaken kommer ordentlig fram etter 1 uke i kake-boksen, så lag dem gjerne i god tid. Da rekker også kjeksene å bli myke, akkurat som de skal være. Sjokoladen er det lurt å vente med til den dagen du skal gi dem bort. 

Ca. 25 stk.

500 g honning

3 eggeplommer

500 g hvetemel

2 ts bakepulver 

1/2 ts natron

2 ts kanel

1 ts malt nellik

1 ts allehånde

SLIK GJØR DU:

PYNT

300 g mørk sjokolade

Glansbilder

SLIK GJØR DU:

  1. Smelt honningen, og avkjøl den til romtemperatur.
  2. Rør eggeplommene godt inn i honningen.
  3. Bland det tørre, og rør det inn i honningen.
  4. Kna det til en jevn deig på en melet arbeidsflate.
  5. Pakk deigen i plastfolie, og legg den i kjøleskapet.
  6. La den ligge i minst 24 timer. 
  7. Forvarm ovnen til 170 grader.
  8. Dryss litt mel på deigen, og legg den mellom to ark bakepapir.
  9. Kjevle deigen 1 cm tykk mellom de to arkene.
  10. Ta av det øverste papiret og stans ut hjerter.
  11. Flytt hjertene over til et nytt bakepapir på en bakeplate, og stek i dem ca. 12 minutter til de er gylne.
  12. Avkjøl dem på rist.
  13. Fortsett med resten av deigen mens det første brettet står i ovnen. 
  14. Nå er det lurt å legge kjeksene i en kakeboks og la dem ligge en ukes tid. Da kommer honningsmaken godt fram.
  • Hvis du ikke orker å vente, trekker du de romtempererte kjeksene i sjokolade med det samme.
  • Bruk gjerne sjokolade av høy kvalitet og temperer sjokoladen.
  • Da holder sjokoladen seg pen over lang tid, og du får et fint knepp i den når du setter tennene i kjeksen.

TEMPERERING AV SJOKOLADE

  1. Finhakk sjokoladen.
  2. Smelt 2/3 av sjokoladen forsiktig over vannbad under omrøring.
  3. Når sjokoladen har smeltet og er 50 grader varm, har du i resten av sjokoladen.
  4. Varm forsiktig opp igjen til den er 31 grader.
  5. Trekk den vekk fra varmen.
  6. Nå er den klar til bruk. 

MONTERING

  • Dypp overflaten på kjeksene i sjokoladen, og la den renne litt av.
  • Legg kjeksen på en rist til sjokoladen er stivnet.
  • Fest gjerne glansbilder på kjeksene med en liten klikk sjokolade.
  • Holder seg i en kakeboks i 2–3 uker. 


Stats read: 
1
Stats like: 
0