INGEFÆRNØTTER MED SJOKOLADE

Krydrede, sprø og likevel seige inni – julefavoritt!

Jeg har en skikkelig soft spot for ingefærnøtter. Krydrede, sprø og likevel seige inni – for meg er det bortimot den ultimate småkaken. Og det ultimate tilbehøret er selvfølgelig en god kopp te. Baker du dem med kokossukker, gir det en litt mindre sprø kake enn om du baker dem med rørsukker. 

ca. 30 stk.

200 g kokossukker eller rørsukker

225 g mykt smør

1/2 dl lønnesirup

1 stort egg 

350 g siktet speltmel 

1/2 ts salt 

2 ts natron

1 ts malt kanel

2 ts malt ingefær

1/2 ts malt muskatnøtt

Ekstra kokossukker 

til å rulle småkakene i 

200 g mørk sjokolade, smeltet

SLIK GJØR DU:

  1. Visp smør og sukker til en kremete konsistens.
  2. Tilsett sirup og egg, og pisk det luftig.
  3. Bland mel, salt, natron og krydder, og tilsett det i deigen.
  4. Rør det kjapt sammen til deigen samler seg. Rører du for lenge, blir kakene tunge.
  5. Pakk deigen i plastfolie og la den hvile 1/2 – 1 time i kjøleskapet.
  6. Sett ovnen på 175 grader, og trill deigen til små kuler, ca. 1 ss deig per kule.
  7. Rull kulene i sukker, og legg dem med god avstand imellom på en bakeplate med bakepapir. Husk at de flyter ganske mye ut.
  8. Stek dem i ca. 13–15 minutter, og legg dem forsiktig over på rist når de er ferdige.
  9. Avkjøl dem helt før du dypper eller pensler dem med smeltet sjokolade.
  10. Oppbevar dem i lufttett boks i opptil en ukes tid.
Stats read: 
1
Stats like: 
0