MINIPAVLOVA MED KANDISERTE BLOMSTER

Uimotståelige små fristelser som pynter opp.

Det lurt å bruke en godt rengjort bolle av stål eller glass når du visper marengsen. Da er bollen helt fri for fett, og marengsen blir luftig og fast. Marengsene kan lages flere uker før de skal spises og oppbevares i lufttett boks. Dermed er de perfekt til selskaper der mye skal gjøres på festdagen. Oppskriften gir 10–15 stykker. 

MARENGS

4 eggehviter

1 klype salt

2 1/2 dl sukker

2 ts vaniljesukker

1 ss maisenna

1 ts sitronsaft

KREM

3 dl ferdig vaniljekrem

2 dl kremfløte

Bringebær

Rips

Kandiserte blomster

Kandisert mynte

SLIK GJØR DU:

MARENGS

  1. Sett ovnen på 220 grader.
  2. Visp eggehviter og salt til et hardt skum.
  3. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper.
  4. Visp så lenge at røra blir seig og luftig, 8–10 minutter. 
  5. Rør forsiktig inn vaniljesukker, maisenna og sitronsaft.
  6. Dekk to bakeplater med bakepapir og legg store klatter marengs på arket. Ca 2 rause spiseskjeer av gangen.
  7. Bruk baksiden av en skjeen til å lage en fordypning i midten av hver marengs, og hold god avstand mellom dem.
  8. Sett dem midt i ovnen og senk varmen til 120 grader.
  9. Stek dem i 30 minutter og bytt plass på platene.
  10. Stek 30 minutter til.
  11. Skru av ovnen og la marengsen stå til ovnen er blitt kald. 

KREM

  • Visp kremfløten til en myk krem og visp inn vaniljekremen.
  • Legg en skje med krem på hver marengs.
  • Pynt med bær, blomster og mynte og server med det samme.  

Stats read: 
110
Stats like: 
0