NØTTEBITER MED KARAMELL

Disse godbitene vil nok forsvinne raskt.

MØRDEIGSBUNN

120 g hvetemel

60 g melis

100 g smør

1 – 2 ss vann

NØTTEKARAMELL

150 g mandler

50 g hasselnøtter

125 g sukker + 100 g sukker

20 g smør

2 dl kremfløte

50 g mørk sjokolade

1 avlang terteform eller en rund 

form på ca. 25 cm

SLIK GJØR DU:

MØRDEIGSBUNN

  1. Bland hvetemel og melis i en bolle, og smuldre smøret i det.
  2. Tilsett litt vann og samle deigen.
  3. Dekk deigen med plastfolie og legg den i kjøleskapet i en halv times tid.
  4. Sett ovnen på 200 grader.
  5. Ha litt mel på bakebordet, og kjevle deigen tynt ut så den passer formen.
  6. Klem deigen ut i den smurte formen. Pass på å klemme deigen godt over kanten.
  7. Prikk deigen med en gaffel.
  8. Dekk formen med bakepapir, og fyll på med tørkede bønner/erter eller tertekuler.
  9. Stek bunnen i 15 minutter til den er gyllen og sprø.
  10. Fjern papiret og ertene, og avkjøl bunnen. 

NØTTEKARAMELL

  1. Kok opp litt vann i en kjele, og skåld mandlene ved å ha dem i det kokende vannet.
  2. Trekk kjelen av platen, og la mandlene ligge et minutts tid eller til du kjenner at skallet slipper.
  3. Hell av vannet, og klem mandlene mellom fingrene eller gni dem i et rent kjøkkenhåndkle for å fjerne skallet.
  4. Rist hasselnøttene i tørr panne. 
  5. Hakk mandler og hasselnøtter grovt.
  6. Smelt 125 gram sukker gyllent på middels varme.
  7. Ha i smøret, og tilsett fløten litt og litt så karamellen ikke blir kald og stivner.
  8. Tilsett 100 gram sukker, og kok karamellen til den tykner, ca. 10 minutter på svak varme. 
  9. Ta kjelen av varmen, og vend nøttene i karamellen.
  10. Fordel nøttekaramellen over tertebunnen, og sett den kjølig til karamellen er stivnet.
  11. Smelt sjokoladen forsiktig og dekorer terten.
  12. Skjær den i små biter og server den romtemperert.
Stats read: 
340
Stats like: 
2