1 liten pai, nok til 6 personer
1 porsjon søt paideig (se oppskrift under) 4 eggeplommer 4 ss sukker 4 eggehviter 225 g mascarpone ca. 500 g pærer 2 ss smør 2 ss sukker 40 g ristede, hakkede hasselnøtter 1 neve frisk mynte 1 vaniljestang 2 dl vann 100 g sukker |
SLIK GJØR DU:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Pisk eggeplommer og sukker hvitt. Pisk eggehvitene i en egen bolle til den er stiv.
- Rør eggehvitene sammen med eggedosisen og mascarponeosten.
- Varm litt smør i en panne og del pærene i to.
- Brun pærene lett i pannen, dryss over litt sukker og vend pærene et par ganger.
- Kjevl ut paideigen og fyll formen.
- Prikk den med en gaffel i bunnen og forstek den i ca. 10 minutter før du fordeler fyllet over.
- Fordel mascarponekremen i bunnen, og legg pærene på toppen.
- Dryss over hakkede hasselnøtter og sett paien i ovnen.
- Stek den i 20–30 minutter.Paien skal være fast og lett gyllen.
- Kok opp vann, sukker og vaniljestang mens paien stekes.
- Reduser væsken til halvparten.
- Legg i myntebladene og la trekke det i minst fem minutter før du bruker den.
- Drypp myntesirupen over paien rett før servering.
- Den kan serveres kald også.
Søt paideig
120 g smør 120 g hvetemel 55 g melis 1/2 ts salt 2–4 ss kaldt vann |
SLIK GJØR DU:
- Kutt smøret i terninger og sett det i kjøleskapet.
- Rør mel, melis og salt godt sammen i en kjøkkenmaskin.
- Tilsett det kalde smøret og kjør maskinen på lav hastighet.
- Tilsett 2 ss kaldt vann.
- Stopp maskinen når deigen begynner å forme seg.
- Tilsett litt mer vann om det trengs.
- Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet over natten, eller minst 1 time.
- Jobb med deigen så lite som mulig.
- Ta deigen ut av kjøleskapet ca. 10 minutter før du skal bruke den.
- Bruk litt mel på bakeflaten når du skal kjevle ut.
- Legg deigen i formene og sett dem i kjøleskapet i 10 minutter før du setter dem i ovnen til forsteking.
Stats read:
37
Stats like:
0