PÆRE- OG HASSELNØTTPAI

Deilig pai med mascarpone og myntesirup.

1 liten pai, nok til 6 personer 

1 porsjon søt paideig 

(se oppskrift under) 

4 eggeplommer 

4 ss sukker  

4 eggehviter 

225 g mascarpone 

ca. 500 g pærer 

2 ss smør 

2 ss sukker

40 g ristede, hakkede hasselnøtter 

1 neve frisk mynte 

1 vaniljestang 

2 dl vann

100 g sukker

SLIK GJØR DU:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Pisk eggeplommer og sukker hvitt. Pisk eggehvitene i en egen bolle til den er stiv. 
  3. Rør eggehvitene sammen med eggedosisen og mascarponeosten.
  4. Varm litt smør i en panne og del pærene i to. 
  5. Brun pærene lett i pannen, dryss over litt sukker og vend pærene et par ganger.
  6. Kjevl ut paideigen og fyll formen.
  7. Prikk den med en gaffel i bunnen og forstek den i ca. 10 minutter før du fordeler fyllet over.
  8. Fordel mascarponekremen i bunnen, og legg pærene på toppen.
  9. Dryss over hakkede hasselnøtter og sett paien i ovnen.
  10. Stek den i 20–30 minutter.Paien skal være fast og lett gyllen.
  11. Kok opp vann, sukker og vaniljestang mens paien stekes.
  12. Reduser væsken til halvparten.
  13. Legg i myntebladene og la trekke det i minst fem minutter før du bruker den.
  14. Drypp myntesirupen over paien rett før servering.
  15. Den kan serveres kald også. 


Søt paideig 

120 g smør 

120 g hvetemel

55 g melis 

1/2 ts salt 

2–4 ss kaldt vann
 

SLIK GJØR DU:

  1. Kutt smøret i terninger og sett det i kjøleskapet.
  2. Rør mel, melis og salt godt sammen i en kjøkkenmaskin.
  3. Tilsett det kalde smøret og kjør maskinen på lav hastighet.
  4. Tilsett 2 ss kaldt vann.
  5. Stopp maskinen når deigen begynner å forme seg.
  6. Tilsett litt mer vann om det trengs.
  7. Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet over natten, eller minst 1 time.
  8. Jobb med deigen så lite som mulig.
  9. Ta deigen ut av kjøleskapet ca. 10 minutter før du skal bruke den.  
  10. Bruk litt mel på bakeflaten når du skal kjevle ut.
  11. Legg deigen i formene og sett dem i kjøleskapet i 10 minutter før du setter dem i ovnen til forsteking.
Stats read: 
37
Stats like: 
0