1 liten pai, nok til 6 personer
1 porsjon søt paideig (se oppskrift) 4 eggeplommer 4 ss sukker 4 eggehviter 225 g mascarpone ca. 500 g pærer 2 ss smør 2 ss sukker 40 g ristede, hakkede 1 neve frisk mynte 1 vaniljestang 2 dl vann 100 g sukker |
SLIK GJØR DU:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Pisk eggeplommer og sukker hvitt. Pisk eggehvitene i en egen bolle til den er stiv.
- Rør eggehvitene sammen med eggedosisen og mascarponeosten.
- Varm litt smør i en panne og del pærene i to.
- Brun pærene lett i pannen, dryss over litt sukker og vend pærene et par ganger.
- Kjevl ut paideigen og fyll formen.
- Prikk den med en gaffel i bunnen og forstek den i ca. 10 minutter før du fordeler fyllet over.
- Fordel mascarponekremen i bunnen, og legg pærene på toppen.
- Dryss over hakkede hasselnøtter og sett paien i ovnen.
- Stek den i 20–30 minutter.Paien skal være fast og lett gyllen.
- Kok opp vann, sukker og vaniljestang mens paien stekes.
- Reduser væsken til halvparten.
- Legg i myntebladene og la trekke det i minst fem minutter før du bruker den.
- Drypp myntesirupen over paien rett før servering.
- Den kan serveres kald også.
Stats read:
9
Stats like:
0