4 porsjoner
MARENGS
4 eggehviter 210 g sukker 1/2 krm salt 1 ss potetmel (eller maisenna) 2 ts vaniljesukker 1 ts hvitvinseddik |
GARNERING
2 dl fløte Friske fiken og malt kanel |
SLIK GJØR DU:
MARENGS
- Sett ovnen på 225 grader.
- Pisk sammen eggehviter, salt og sukker.
- Tilsett sukkeret litt av gangen.
- Når røren er fast (som fast skum), tilsetter du potetmel, vaniljesukker og hvitvinseddik mens du fortsetter å piske.
- Fordel røren på en stekeplate med bakepapir, og form den til en rund kake på 20–25 cm i diameter.
- Sett kaken i ovnen og senk varmen til 125 grader.
- Stek den i 1 1/2 time.
- Skru så av varmen, men la kaken stå og avkjøle seg til ovnen er kald.
GARNERING
- Visp fløten, og bred den over den avkjølte kaken.
- Topp med ferske fiken og stjerneanis, og sikt kanel over.
Kaken er uten gluten.
Stats read:
1
Stats like:
0