PAVLOVA MED JULENS SMAKER

Hvorfor ikke lage en original vri på julen i år?

4 porsjoner

MARENGS

4 eggehviter

210 g sukker

1/2 krm salt

1 ss potetmel (eller maisenna)

2 ts vaniljesukker

1 ts hvitvinseddik

GARNERING

2 dl fløte

Friske fiken og malt kanel

SLIK GJØR DU:

MARENGS

  1. Sett ovnen på 225 grader.
  2. Pisk sammen eggehviter, salt og sukker.
  3. Tilsett sukkeret litt av gangen.
  4. Når røren er fast (som fast skum), tilsetter du potetmel, vaniljesukker og hvitvinseddik mens du fortsetter å piske.
  5. Fordel røren på en stekeplate med bakepapir, og form den til en rund kake på 20–25 cm i diameter.
  6. Sett kaken i ovnen og senk varmen til 125 grader.
  7. Stek den i 1 1/2 time.
  8. Skru så av varmen, men la kaken stå og avkjøle seg til ovnen er kald. 

GARNERING

  • Visp fløten, og bred den over den avkjølte kaken.
  • Topp med ferske fiken og stjerneanis, og sikt kanel over.

Kaken er uten gluten.

Stats read: 
1
Stats like: 
0