PISTASJKAKER MED SJOKOLADEGANACHE

Små og søte, men så farlig gode at de forsvinner i rekordfart!

SMÅKAKER

100 g melis

150 g mykt smør

Revet skall av 1 usprøytet sitron

75 g mandelmel eller 
malte mandler
75 g pistasjnøtter, finmalte 

150 g hvetemel

LYS SJOKOLADEGANACHE

200 g melkesjokolade

2 dl kremfløte

1 ss flytende honning

SLIK GJØR DU:

SMÅKAKER

  1. Forvarm ovnen til 150 grader.
  2. Bland alle ingrediensene raskt sammen.
  3. Deigen skal ikke eltes, bare samles, ellers blir den tung og kompakt.
  4. Form små, like kuler og sett dem i en langpanne med bakepapir.
  5. Stek kakene i ca. 30 minutter, og avkjøl dem på rist. 

LYS SJOKOLADEGANACHE

  1. Hakk sjokoladen fint og sett den til side.
  2. Varm fløte og honning til like under kokepunktet.
  3. Hell en tredjedel av fløten over sjokoladen.
  4. Rør forsiktig rundt til fløten er rørt ut i sjokoladen.
  5. Hell resten av fløten over og rør det til en jevn masse.
  6. Ha ganachen i en sprøytepose, (du kan også bruke en vanlig frysepose) og legg den i kjøleskapet til den har satt seg ordentlig, ca. 20–30 minutter.
  7. Legg to og to kaker sammen med litt ganache imellom.
  8. Oppbevar kakene kjølig i en lufttett boks. 
Stats read: 
256
Stats like: 
5