PIZZA MED TVIST

Prøv en ny vri med asparges, mozarella og egg på urtebunn.

1 stor pizzabunn 

3 dl lunket vann

25 g gjær

420 g hvetemel

1 ts salt

2 ss olje

2 ss grovhakkede urter etter eget ønske

Fyll

Tomatsaus, grunnoppskrift

4–5 asparges, delt i staver

Fersk mozzarella

7–8 løkringer

1 egg

SLIK GJØR DU:

Bunn

  1. Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel, urter og salt.
  2. Elt deigen godt sammen i 10–15 minutter til deigen er blank og smidig.
  3. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse.
  4. Dryss mel på bakeunderlaget.
  5. Kjevle ut deigen til den tykkelsen du liker, og legg den på et bakepapirkledd stekebrett.

Fyll

  • Dekk bunnen med tomatsaus (se grunnoppskriften).
  • Legg på skiver av mozzarella, og fordel asparges og løkringer utover.
  • Knekk egget over til slutt. 

Steking

  • Stek pizzaen på 230 grader i ca. 10 minutter eller til bunnen er gyllen.
  • Drypp over god olivenolje, og krydre med salt og pepper. 

Tomatsaus

(grunnoppskrift)

1 boks hakkede tomater

1 fedd hakket hvitløk

2–3 ss finhakkede, friske urter etter smak

Salt og pepper

1 ts sukker

SLIK GJØR DU:

  • Bland alle ingrediensene i en bolle, og kjør det glatt med stavmikser. 
Stats read: 
129
Stats like: 
0