Kjeksbunn
100 g havrekjeks 50 g smør |
Sitronostekrem
2 eggeplommer 100 g sukker Finrevet skall fra 1 (økologisk) sitron 1/2 dl sitronsaft (ca 1/2 sitron) 200 g Philadelphia 2 dl kremfløte |
Bringebærcoulis
1-2 never bringebær Litt sukker Friske bringebær til pynt |
SLIK GJØR DU:
Kjeksbunn
- Knus kjeksene til pulver i en food processor eller legg de i dobbel frysepose og knus med en kjevle eller lignende.
- Smelt smøret og bland i kjekssmulene.
- Hell deretter passende mengde kjeksbunn løst i porsjonsglass eller lignende.
- Sett i kjøleskapet til bunnen stivner.
Sitronostekrem
- Ha eggeplommer, sukker, sitronskall og sitronsaft i en tykkbunnet kjele.
- Kok opp blandingen forsiktig under omrøring.
- Småkok under konstant omrøring til blandingen er god og tykk.
- Avkjøl.
- Bland den avkjølte sitronblandingen med Philadelphia.
- Visp deretter kremfløten til myk krem og vend inn i osteblandingen.
Bringebærcoulis
- Knus bringebærene med sukker etter smak med en stavmikser eller lignende.
- Press evt blandingen gjennom en finmasket sil for å fjerne steinene.
Montering
- Hell sitronostekremen over kjeksbunnen.
- Hell over bringebærcoulis og pynt med friske bringebær rett før servering.
Stats read:
216
Stats like:
1