SITRONOSTEKAKER

Frisk og fyldig sitronostekake med bringebærcoulis.

Kjeksbunn

100 g havrekjeks

50 g smør

Sitronostekrem

2 eggeplommer

100 g sukker

Finrevet skall fra 1 (økologisk) sitron

1/2 dl sitronsaft (ca 1/2 sitron)

200 g Philadelphia

2 dl kremfløte

Bringebærcoulis

1-2 never bringebær

Litt sukker

Friske bringebær til pynt

SLIK GJØR DU:

Kjeksbunn

  1. Knus kjeksene til pulver i en food processor eller legg de i dobbel frysepose og knus med en kjevle eller lignende. 
  2. Smelt smøret og bland i kjekssmulene.
  3. Hell deretter passende mengde kjeksbunn løst i porsjonsglass eller lignende.
  4. Sett i kjøleskapet til bunnen stivner.

Sitronostekrem

  1. Ha eggeplommer, sukker, sitronskall og sitronsaft i en tykkbunnet kjele.
  2. Kok opp blandingen forsiktig under omrøring.
  3. Småkok under konstant omrøring til blandingen er god og tykk.
  4. Avkjøl.
  5. Bland den avkjølte sitronblandingen med Philadelphia.
  6. Visp deretter kremfløten til myk krem og vend inn i osteblandingen.

Bringebærcoulis

  • Knus bringebærene med sukker etter smak med en stavmikser eller lignende.
  • Press evt blandingen gjennom en finmasket sil for å fjerne steinene.

Montering

  • Hell sitronostekremen over kjeksbunnen.
  • Hell over bringebærcoulis og pynt med friske bringebær rett før servering.


Stats read: 
216
Stats like: 
1