SJOKOLADECUPCAKES MED KARAMELLFROSTING

Sjokolade og karamell – hånd i hånd.

Ca 12 stk

Sjokolademuffins

100 g smør

1 1/4 dl vann eller kaffe

150 g sukker

150 g hvetemel

30 g kakao

3/4 ts natron

1 stort egg

1/2 dl rømme

Sjokolade- og nøttetrekk

100 g mørk sjokolade

1 ss smør

100 g hakkede salte peanøtter 

eller macadamianøtter

Karamellsmørkrem

150 g mykt smør

300 g melis

1/2-1 porsjon karamellsaus 1 

SLIK GJØR DU:

Sjokolademuffins

  1. Smelt smøret og tilsett vann eller kaffe.
  2. Bland inn sukkeret.
  3. Sikt sammen hvetemel, kakao og natron og tilsett.
  4. Bland inn egget og til slutt rømmen.
  5. Fyll muffinsformer 3/4 fulle og stek på 180 grader i ca 18 minutter.
  6. Avkjøl. 

Sjokolade- og nøttetrekk

  • Smelt sjokoladen sammen med smøret i mikrobølgeovn eller over vannbad til sjokoladetrekket og dypp toppen av muffinsene.
  • Strø over med hakkede nøtter og sett kjølig til sjokoladen stivner.

Karamellsmørkrem

  1. Rør smør og melis hvitt og luftig.
  2. Tilsett karamellsaus etter smak.
  3. Spar litt av sausen til pynt på toppen.
  4. Sprøyt topper av karamellsmørkremen på muffinsene og pynt med karamellsaus.
  5. Om smørkremen er for løs, kan den legges et øyeblikk i kjøleskapet til den blir litt fastere.

Karamellsaus 1

100 g sukker

2 dl varm fløte

Evt litt havsalt

SLIK GJØR DU:

  1. Smelt sukkeret forsiktig over medium varme i en tykkbunnet kjele.
  2. Pass på så sukkeret ikke brenner seg, da vil karamellen få en bitter smak og du må starte på nytt igjen.
  3. Tilsett deretter den varme fløten i det smeltede sukkeret.
  4. Kok under stadig omrøring til karamellen har smeltet.
  5. Tilsett evt litt havsalt for salt karamellsaus.
  6. Avkjøl eller bruk sausen lun over iskrem.

Stats read: 
376
Stats like: 
2