SJOKOLADESMULTRINGER

Med salt karamell og nøtter. Når du har prøvd denne, er det ingen vei tilbake …

SMULTRINGER

Ca. 25 g fersk gjær, eller 3 ts tørrgjær 

3 dl melk

3 dl rømme

1,3 kg hvetemel

2 ss kakao

150 g melis

4 egg

200 g smør, kuttet i terninger

TIL FRITERING

Ca 1 l solsikkeolje eller 1 kg smult 

KARAMELLGLASUR

1 boks søt, kondensert melk

1 dl fløte 

1–2 klyper maldonsalt

noen never pekannøtter 

SJOKOLADEGLASUR 

100 g 70 % kakao

 

SLIK GJØR DU:

SMULTRINGER

  1. Start med romtempererte ingredienser.
  2. Bland gjæren med væsken i en kjøkkenmaskin, rør og la stå et par minutter.
  3. Tilsett resten av ingrediensene bortsett fra smøret litt etter litt.
  4. Når deigen er jevn og fin, elter du smøret gradvis inn.
  5. La deigen stå og heve i minst to timer, gjerne over natten.
  6. Kjevle ut deigen omtrent 1 cm tykk, og stikk ut rundinger med en kakeform eller et glass på 10–12 cm i diameter, så tett som mulig.
  7. Bruk en kork til å trykke ut hull i midten.
  8. Varm opp olje eller smult.
  9. Kok smultringene i olje på 180 grader til de er gylne.
  10. Tørk av dem, og avkjøl dem før du legger på glasuren. 

KARAMELLGLASUR

  • Kok en boks uåpnet, søt kondensert melk i rikelig med vann i minst 2 timer.
  • Dette kan gjøres flere dager i forveien.
  • Når du skal bruke den, åpner du boksen og rører karamellen med fløte i en kasserolle på svak varme.
  • Tilsett noen klyper maldonsalt.
  • Hell glasuren over halvparten av de avkjølte smultringen.
  • Dryss over finhakkede pekannøtter. 

SJOKOLADEGLASUR

  • Smelt sjokoladen over vannbad. 
  • Hell glasuren over resten av de avkjølte smultringen, og dryss med nøtter.
Stats read: 
1
Stats like: 
0