SMULTRINGER
Ca. 25 g fersk gjær, eller 3 ts tørrgjær 3 dl melk 3 dl rømme 1,3 kg hvetemel 2 ss kakao 150 g melis 4 egg 200 g smør, kuttet i terninger |
TIL FRITERING
Ca 1 l solsikkeolje eller 1 kg smult |
KARAMELLGLASUR
1 boks søt, kondensert melk 1 dl fløte 1–2 klyper maldonsalt noen never pekannøtter |
SJOKOLADEGLASUR
100 g 70 % kakao |
SLIK GJØR DU:
SMULTRINGER
- Start med romtempererte ingredienser.
- Bland gjæren med væsken i en kjøkkenmaskin, rør og la stå et par minutter.
- Tilsett resten av ingrediensene bortsett fra smøret litt etter litt.
- Når deigen er jevn og fin, elter du smøret gradvis inn.
- La deigen stå og heve i minst to timer, gjerne over natten.
- Kjevle ut deigen omtrent 1 cm tykk, og stikk ut rundinger med en kakeform eller et glass på 10–12 cm i diameter, så tett som mulig.
- Bruk en kork til å trykke ut hull i midten.
- Varm opp olje eller smult.
- Kok smultringene i olje på 180 grader til de er gylne.
- Tørk av dem, og avkjøl dem før du legger på glasuren.
KARAMELLGLASUR
- Kok en boks uåpnet, søt kondensert melk i rikelig med vann i minst 2 timer.
- Dette kan gjøres flere dager i forveien.
- Når du skal bruke den, åpner du boksen og rører karamellen med fløte i en kasserolle på svak varme.
- Tilsett noen klyper maldonsalt.
- Hell glasuren over halvparten av de avkjølte smultringen.
- Dryss over finhakkede pekannøtter.
SJOKOLADEGLASUR
- Smelt sjokoladen over vannbad.
- Hell glasuren over resten av de avkjølte smultringen, og dryss med nøtter.
Stats read:
1
Stats like:
0