SMÅ SJOKOLADETERTER

Du trenger ikke engang ovn for å lage disse enkle og raske tertene.

Nok til 6-8 små terter eller én stor.

Oreobunn

300 g oreokjeks

100 g smør

Fyll

400 g hvit sjokolade

2 dl kremfløte

100 g usaltet smør

250 g Mascarpone

Friske bær og hakkede pistasjnøtter til pynt

SLIK GJØR DU:

Oreobunn

  1. Knus kjeksene i en food processor til fint pulver.
  2. Alternativt kan kjeksene has i en frysepose og knuses med en kjevle eller lignende.
  3. Smelt smøret og tilsett i kjekssmulene.
  4. Press blandingen utover i små paiformer eller én stor.

Fyll

  1. Hakk hvit sjokolade i biter og ha i en bolle med smøret.
  2. Varm opp kremfløten og hell over blandingen.
  3. Vent i noen minutter og rør deretter glatt.
  4. Avkjøl til romtemperatur og tilsett mascarpone.
  5. Bland godt og hell i paiskallet.
  6. La det stå i minst to timer, men helst til dagen etter.
  7. Pynt med friske bær og hakkede pistasjnøtter.
Stats read: 
320
Stats like: 
0