SMULDREPAI

Med dadler og valnøtter.

En superdeilig vinterdessert, og du savner overhodet ikke sukkeret. Dadlene og kokossukker gir en herlig karamellisert og litt krydret smak som kler de syrlige eplene. 

Til 6–8 personer

200 g myke, steinfrie dadler

125 g mykt smør

75 g kokossukker

150 g hakkede valnøtter

ca. 125 g speltmel

1 strøken ts malt kanel

frøene av 1/2 vaniljestang, kan sløyfes

6–7 mellomstore epler

SLIK GJØR DU:

  1. Hakk dadlene fint.
  2. Bruk hendene og elt dadlene sammen med de andre ingrediensene – bortsett fra eplene – til en kornete deig.
  3. Deigen skal bare blandes lett sammen, den skal ikke klemmes eller eltes for mye.
  4. Skjær eplene i fire, og del båtene i to på tvers.
  5. Legg halvparten av eplebitene i et ildfast fat med bakepapir i bunnen.
  6. Smuldre halvparten av deigen over og legg resten av eplene over.
  7. Fordel resten av deigen på toppen. La gjerne noen eplebiter stikke opp her og der.
  8. Stek smuldrepaien i 30–35 minutter ved 180 grader.
  9. Hold et lite øye med den. Hvis overflaten begynner å bli for mørk, dekker du den med aluminiumsfolie de siste minuttene.
  10. Server paien lun med litt vispet krem eller en skje Skyr.
Stats read: 
1
Stats like: 
0