SMULTBOLLER

Med ricotta, appelsin og mascarponekrem.

SMULTBOLLER

3 ts tørrgjær

3 dl melk

3 dl ricottaost 

Revet skall av 1 appelsin

1,3 kg hvetemel

150 g melis

4 egg

1 ts vaniljeekstrakt

200 g smør, kuttet i terninger

TIL FRITERING

1 kg smult eller 1 l solsikkeolje

MASCARPONEKREM 

1 dl fløte 

1/2 vaniljestang 

Raspet skall av 1 appelsin 

200 g mascarpone

SLIK GJØR DU:

SMULTBOLLER

  1. Start med romtempererte ingredienser. 
  2. Bland gjæren med væsken i en kjøkkenmaskin, rør og la stå et par minutter.
  3. Tilsett resten av ingrediensene – bortsett fra smøret – litt og litt.
  4. Når deigen er jevn og fin, elter du smøret gradvis inn.
  5. La deigen stå og heve i minst to timer, gjerne over natten.
  6. Kjevl ut deigen omtrent 1 cm tykk, og bruk et lite glass eller en stor kork, til å trykke ut sirkler.
  7. Trill dem runde, og la dem etterheve i ca. 30 minutter.
  8. Varm opp smult eller olje til 180 grader.
  9. Friter 2–3 stykker av gangen til de er gylne.
  10. La dem renne av på papir, og server dem gjerne varme med mascarponekrem og et melisdryss. 

MASCARPONEKREM 

  • Pisk fløten lett.
  • Tilsett frøene fra vaniljestangen, appelsinskall og mascarpone mens maskinen går på lav hastighet. 

Stats read: 
1
Stats like: 
0