SPRINKLES JORDBÆRCUPCAKES

Lag de populære minibank-muffinsene selv.

Nok til ca 12 stk.

Jordbærmuffins

3/4 dl jordbærpuré*

3 3/4 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1/4 ts salt 

3/4 dl H-melk 

1 ts vaniljeekstrakt 

60 g usaltet mykt smør 

2 1/2 dl sukker

1 stort egg 

2 store eggehviter

*lages av ca 1 1/2 dl jordbær med stavmikser eller food processor


Jordbærfrosting

3 ss jordbærpuré*

115 g usaltet smør, mykt men fortsatt kaldt 

En klype salt

8 1/2 dl melis

1/2 ts vaniljeekstrakt

* lages av ca 1 dl jordbær med stavmikser eller food processor 

SLIK GJØR DU:

Jordbærmuffins

  1. Sørg for at alle ingredienser er romtempererte.
  2. Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt i en bolle og sett til side.
  3. Bland sammen jordbærpuré, melk og vaniljeekstrakt og sett til side.
  4. Rør smør lyst og luftig i en kjøkkenmaskin med grind/K-element (bruk evt håndmikser).
  5. Tilsett sukker litt etter litt og fortsett å vispe til det er godt blandet.
  6. Skru ned farten og tilsett egg og eggehviter og bland det bare akkurat inn.
  7. Tilsett deretter halvparten av melblandingen, så melkeblandingen og til slutt resten av melblandingen.
  8. Ikke visp mer enn at det akkurat blir blandet inn.
  9. Fyll muffinsformer 3/4 fulle og stek midt i ovnen på 180 grader i 22-25 minutter. Det er en fordel å bruke et muffinsbrett så de ikke flyter utover.
  10. Avkjøl på rist.

Jordbærfrosting

  1. Rør smør og salt lyst og luftig i en kjøkkenmaskin med grind/K-element (bruk evt håndmikser).
  2. Sett ned farten og tilsett melis litt etter litt og visp til det er godt blandet.
  3. Tilsett vaniljeekstrakt og jordbærpuré.
  4. Visp til det er akkurat blandet.
  5. Konsistensen skal være fast og kremete.
  6. Smør frostingen på avkjølte cupcakes.
  7. Pynt evt. med rundinger av marsipan, sugar paste eller fondant.

I USA har de egne cupcakeminibanker.

Stats read: 
140
Stats like: 
2