VANILJEOSTEKAKE MED SKOGSBÆRSAUS

Ostekake som smelter på tungen. Skogsbærene er den deilige prikken over i'en.

Skogsbærsaus

300 g skogsbær (evt bare blåbær)

2 ss sukker

Kjeksbunn

200 g havrekjeks

75 g smør

Ostefyll

600 g Philadelphia naturell

200 g sukker

1 vaniljestang

3 egg

3 dl kremfløte

1 dl gresk/tykk yoghurt 

(evt rømme)

Skogsbærsaus

  • Kok opp bærene med sukker og la de småkoke i 5-10 minutter.
  • Avkjøl. 

Kjeksbunn

  1. Knus havrekjeksen til smuler med en food processor, eller legg dem i en dobbel frysepose og knus med en kjevle eller lignende.
  2. Smelt smøret og bland med kjekssmulene.
  3. Legg bakepapir i bunnen på en 24 cm springform og trykk smulene jevnt utover.
  4. Legg aluminiumsfolie dobbel og kle hele usiden av formen med den.
  5. Stek på 180 grader i 10 minutter.
  6. Avkjøl.

Ostefyll

  1. Visp sammen Philadelphia, sukker og frøene fra en vaniljestang til det er godt blandet.
  2. Tilsett ett og ett egg.
  3. Bland inn ett egg godt før det neste tilsettes.
  4. Tilsett kremfløten og yoghurten (eller rømmen) og bland til en glatt masse.

Montering

  1. Hell ostemassen over den forstekte kjeksbunnen.
  2. Sett springformen i en langpanne med høyest mulig kanter nederst i ovnen og hell på varmt vann så det når ca halvveis opp på springformen.
  3. Stek på 180 grader i 50-60 minutter.
  4. Kantene på kaken skal være faste, mens midten fortsatt skal være løs.
  5. Legg et bakepapir over kaken hvis den blir for brun.
  6. La deretter kaken stå i ovnen på restvarmen i 1 time.
  7. Avkjøl deretter på rist og sett den så i kjøleskapet til neste dag.
  8. Server med lun skogsbærsaus.
Stats read: 
489
Stats like: 
5