Skogsbærsaus
300 g skogsbær (evt bare blåbær) 2 ss sukker |
Kjeksbunn
200 g havrekjeks 75 g smør |
Ostefyll
600 g Philadelphia naturell 200 g sukker 1 vaniljestang 3 egg 3 dl kremfløte 1 dl gresk/tykk yoghurt (evt rømme) |
Skogsbærsaus
- Kok opp bærene med sukker og la de småkoke i 5-10 minutter.
- Avkjøl.
Kjeksbunn
- Knus havrekjeksen til smuler med en food processor, eller legg dem i en dobbel frysepose og knus med en kjevle eller lignende.
- Smelt smøret og bland med kjekssmulene.
- Legg bakepapir i bunnen på en 24 cm springform og trykk smulene jevnt utover.
- Legg aluminiumsfolie dobbel og kle hele usiden av formen med den.
- Stek på 180 grader i 10 minutter.
- Avkjøl.
Ostefyll
- Visp sammen Philadelphia, sukker og frøene fra en vaniljestang til det er godt blandet.
- Tilsett ett og ett egg.
- Bland inn ett egg godt før det neste tilsettes.
- Tilsett kremfløten og yoghurten (eller rømmen) og bland til en glatt masse.
Montering
- Hell ostemassen over den forstekte kjeksbunnen.
- Sett springformen i en langpanne med høyest mulig kanter nederst i ovnen og hell på varmt vann så det når ca halvveis opp på springformen.
- Stek på 180 grader i 50-60 minutter.
- Kantene på kaken skal være faste, mens midten fortsatt skal være løs.
- Legg et bakepapir over kaken hvis den blir for brun.
- La deretter kaken stå i ovnen på restvarmen i 1 time.
- Avkjøl deretter på rist og sett den så i kjøleskapet til neste dag.
- Server med lun skogsbærsaus.
Stats read:
489
Stats like:
5