Ingen jul uten. Barna i huset kunne spist dette brødet døgnet rundt. Jeg justerer alltid litt på oppskrifta fra år til år, noen ganger til det bedre, andre ganger ikke. Denne oppskrifta bakte jeg i 2013, og det er kanskje den beste til nå.
850 g hvetemel 150 g sammalt rug grov 2 flasker vørterøl 15 g salt 15 g fersk gjær 25 g muscovado-sukker 1 ts kanel 1 ts kardemomme 150 g mykt smør 250 g rosiner |
SLIK GJØR DU:
- Bløtlegg rosiner i lunkent vann i et par timer.
- Bland alle ingrediensene unntatt rosiner og smør.
- Elt deigen i maskin i ca. 10 minutter, tilsett det myke smøret i klatter og elt til smøret er blandet inn.
- Tilsett rosinene, og elt dem inn i deigen. Det kan med fordel gjøres for hånd. Maskinen har en tendens til bare å surre rundt i de oppbløtte rosinene.
- Deigen skal nå være blank og smidig. Dekk den til og la den hvile i ca. 2 timer.
- Del den i 2 emner som formes runde.
- La dem hvile i 30 minutter før de strammes opp på nytt. Da slipper du at de blir så flate.
- Rull dem i mel, og hev dem til nesten dobbel størrelse.
- Snitt dem etter eget ønske.
- Forvarm ovnen til 250 grader.
- Sett inn brødene, skru ned til 200 grader, og stek dem i 35–40 minutter.
- Avkjøl dem helst før du skjærer i dem – hvis du klarer å vente.
Stats read:
1
Stats like:
0