20–25 stk.
Deig
Ca 2 1/2 dl lunken H-melk 50 g gjær 2 mellomstore egg 1 ts salt 500 g hvetemel 320 g smør, romtemperert |
Mandelfyll (remonce)
125 g rosiner 125 g korinter 250 g finhakkede mandler 125 g sukker 100–120 g smør |
Deig
- Varm melken til den er lunken, og løs gjæren opp i melken.
- Tilsett egg og salt, og elt melet i til slutt til deigen er glatt, den skal være litt myk.
- Kjevle ut deigen litt.
- Klem smøret ut til en kvadrat, og smør det over deigen.
- Brett deigen sammen.
- Kjevle den ut til et rektangel og brett den sammen igjen.
- Gjenta det samme tre ganger.
- La deigen hvile.
Mandelfyll (remonce)
- Rør sammen alle ingrediensene til fyllet.
Montering
- Del deigen i to og kjevle den ut til to sirkler.
- Skjær dem i trekanter.
- Legg en god klatt med fyll på og rull dem løst sammen til horn.
- Legg dem på en bakeplate, og la dem heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Stek hornene på 220 grader i ca. 10 minutter.
Stats read:
204
Stats like:
4