WIENERHORN

Deilige danske fristelser.

20–25 stk.

Deig

Ca 2 1/2 dl lunken H-melk

50 g gjær

2 mellomstore egg

1 ts salt

500 g hvetemel

320 g smør, romtemperert

Mandelfyll (remonce)

125 g rosiner

125 g korinter

250 g finhakkede mandler

125 g sukker

100–120 g smør

Deig

  1. Varm melken til den er lunken, og løs gjæren opp i melken.
  2. Tilsett egg og salt, og elt melet i til slutt til deigen er glatt, den skal være litt myk.
  3. Kjevle ut deigen litt.
  4. Klem smøret ut til en kvadrat, og smør det over deigen.
  5. Brett deigen sammen.
  6. Kjevle den ut til et rektangel og brett den sammen igjen.
  7. Gjenta det samme tre ganger.
  8. La deigen hvile. 

Mandelfyll (remonce)

  • Rør sammen alle ingrediensene til fyllet.

Montering

  1. Del deigen i to og kjevle den ut til to sirkler.
  2. Skjær dem i trekanter.
  3. Legg en god klatt med fyll på og rull dem løst sammen til horn.
  4. Legg dem på en bakeplate, og la dem heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  5. Stek hornene på 220 grader i ca. 10 minutter. 
Stats read: 
204
Stats like: 
4