ZOMBIE HORROR MUFFINS

Blodige muffins med spiselig glass. Grøss!

ca. 12 stk.

MUFFINS

125 g brunt sukker

1 dl solsikkeolje

2 egg

1 ts fargepasta, No taste red 

140 g hvetemel

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

1 ts kanel

70 g finrevet, rå rødbete

30 g finrevet, rå gulrot

GLASUR

300 g Philadelphiaost

1/2 ts vaniljesukker

55 g melis

1 1/2 dl kremfløte

«BLOD»

200 g frosne jordbær

4 ss sukker

Burgunder eller rød fargepasta

SLIK GJØR DU:

MUFFINS

  1. Bland sukker, olje, egg og No taste red fargepasta.
  2. Rør de tørre ingrediensene sammen i en annen bolle og tilset oljeblandingen.
  3. Rør til slutt inn rødbeter og gulrøtter.
  4. Sett muffinsformer av papir i former av metall, og fyll dem 2/3 opp med røre.
  5. Stek dem på 175 grader i ca. 15–20 minutter.
  6. Avkjøl dem i formen i 5 minutter før du tar dem ut og avkjøler dem helt på rist. 

GLASUR

  1. Pisk kremosten myk.
  2. Visp inn melis og vaniljesukker, litt av gangen.
  3. Hell i kremfløte litt etter litt mens du visper til en myk og glatt krem.
  4. Hvis den blir for løs, kan du sette den en times tid i kjøleskapet.
  5. Ha kremen i en sprøytepose og lag fine topper på muffinsene. 

«BLOD»

  1. Varm opp jordbær og sukker på svak varme.
  2. Skru opp varmen til middels når bærene begynner å gi fra seg væske.
  3. Kok til bærene faller fra hverandre og sukkeret er oppløst.
  4. Ha bærene i en food processor og kjør til en glatt saus.
  5. Tilsett rød fargepasta litt etter litt til du har en deilig saus som ser ut som blod.
  6. Avkjøl til romtemperatur.  

MONTERING

  • Dypp den ene enden av de spiselige glassbitene i jordbærblodet og stikk dem ned i muffinsene.
  • La stikksårene få litt ekstra jordbærblod og litt dråper her og der. 
  • Dette er deilig horror gørr for voksne, så ikke spar på kruttet!  


Spiselig glass

Å knuse glasset er utrolig tilfredsstillende. Men før du kommer så langt, er det lurt med et sukkertermometer. 

5 dl vann

2 1/2 dl glykose eller 

corn syrup

8 dl sukker

SLIK GJØR DU:

  1. Ha alle ingrediensene i en stor, tykkbunnet kjele.
  2. Varm det opp på svak/middels varme mens du rører til sukkeret er smeltet.
  3. Skru opp varmen og la sirupen stå og koke i fred.
  4. Pass på, for dette blir varme saker etterhvert!
  5. Sett et sukkertermometer i kjelen og kok opp massen til den når 150 grader.
  6. Det kan ta lang tid før den når så høy temperatur, men når den først går over 150 grader vil den nå opp til høyere tempera­turer veldig fort og du får gult eller krystallisert glass. Så pass godt på.
  7. Dekk en stor langpanne med bakepapir og sett den på noe som tåler høy temperatur.
  8. Hell forsiktig den varme sirupen på bakepapiret.
  9. La det stå i rom­temperatur til den er helt avkjølt.
  10. Knus glasset med et skaft eller kjevle til du kan bryte løs passende biter.
  11. Oppbevar dem i romtemperatur til du trenger det, men det må brukes samme dag, ellers blir glasset seigt.  
  12. Stikk «glasset» i blodige muffins.
  • Eller hva med en hvit kake med store glasskår stikkende opp? 
Stats read: 
132
Stats like: 
0